Χαλάνδρι 2106801650, ΙΑΣΩ Παίδων 2106383000, ΙΑΣΩ General 2106502000   6945871287   Συμβουλές  Οδηγίες για το Χειρουργείο  Σύνδεσμοι  Videos

Αν η επέμβαση σας γίνεται υπό καταστολή ή γενική αναισθησία, μην φάτε ή πιείτε τίποτα μετά τα μεσάνυχτα πριν από την επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση θα ακυρωθεί αν θα φάτε ή πιείτε. Μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να ξεπλύνετε το στόμα σας το πρωί της επέμβασης. Αν η επέμβαση σας γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς νάρκωση, μπορείτε να έχετε ένα ελαφρύ γεύμα και να πίνετε υγρά.

Τα σημαντικά καθημερινά φάρμακα, όπως τα καρδιολογικά, του θυρεοειδούς, της πιέσεως θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με μια γουλιά νερού και πάντοτε στην ώρα τους.

Ρωτήστε μας για τα φάρμακα του διαβήτη για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά σας.

Παρακαλούμε να μας αναφέρετε όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας, για να καθορίσουμε η λήψη ποιών φαρμάκων θα πρέπει να σταματήσει πριν από την επέμβαση.

Ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως συμπληρωματικά παυσίπονα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας και πρέπει να αποφεύγεται για μια εβδομάδα πριν από το χειρουργείο. Πολλές βιταμίνες και φυτικά συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη Ε, Ginko Biloba, το σκόρδο, Ginseng, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο της αιμορραγίας.

Εάν καπνίζετε, καλύτερα είναι να το σταματήσετε τελείως ή τουλάχιστον να απέχετε από αυτή την συνήθεια 14 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Το κάπνισμα προκαλεί κακή επούλωση των πληγών, ουλών και αναπνευστικές επιπλοκές.

Μην καταναλώνετε οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό για 3 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Μην φοράτε make-up/nail νυχιών την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης. Αφήστε τα κοσμήματα και τα χρήματα στο σπίτι σας.

Παρακαλούμε να κάνετε ντους ή μπάνιο με αντιβακτηριακό σαπούνι είτε το βράδυ πριν ή το πρωί της επέμβασης. Μην εφαρμόζετε κρέμες και προϊόντα περιποίησης του δέρματος οποιουδήποτε είδους.

Κανονίστε με κάποιον να σας συνοδεύσει στο σπίτι μετά την επέμβαση. Καλό θα είναι να έχετε κάποιον να παραμένει μαζί την πρώτη νύχτα μετά την επέμβαση.

Όλες εργαστηριακές εξέτασης μπορούν να γίνουν την ίδια μέρα του χειρουργείου (εξετάσεις αίματος, καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος). Θα εξετασθείτε από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Αν υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα η χειρουργική σας επέμβαση θα ακυρωθεί.

Παρακαλούμε να είστε στη κλινική στις 8.00-8.30 για να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις πριν την προγραμματισμένη ώρα της επέμβασης. Πάρτε κάτι να διαβάσετε σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση.

Εάν η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο μου με τοπική αναισθησία, πρέπει να φτάσετε την προγραμματισμένη ώρα και να φοράτε άνετα ρούχα.

Το Ιατρείο

Το ιατρείο της Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου Καρέλα Μαριάννας λειτουργεί στο Χαλάνδρι σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο και διαθέτει όλον τον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για πλήρη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των παθήσεων ωτών, ρινός, λάρυγγα και γενικότερα των προβλημάτων υγείας στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου σε παιδιά και ενήλικες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Κηφισίας 354, Χαλάνδρι, Τ.Κ.: 15233

2106801650  6945871287

ΙΑΣΩ Παίδων 2106383000
ΙΑΣΩ General 2106502000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Που Βρισκόμαστε